Kunstner Otto Poulsen i Tokkeruplunds café

Dorthe og det gode landliv

Jeg købte Tokkeruplund sammen med min mand i 2015. Som så mange andre havde vi drømmen om den friske luft og det gode liv på landet. Jeg har i mange år arbejdet som selvstændig indenfor kulturlivet, men der arbejder man jo også for andre. Så det var drømmen om både at være selvstændig og have foden under eget bord, der drev værket. At være selvforsynende på alle mulige måder.

Indtil efteråret 2016 drev jeg bedriften under navnet oggi:SLOW, hvilket gav god mening for mig, men ikke for særlig mange andre, så jeg besluttede at ændre navn til Hønseriget Tokkeruplund. Man kan roligt sige, at jeg gennem de første år er blevet klogere på, hvordan sådan et landliv skal forvaltes. I begyndelsen fremstillede jeg også diverse syltevarer og delikatesser, men i dag fokuserer jeg kun på hønsene og æggene. Jeg elsker simpelthen mine høns, og synes at det er meget fascinerende dyr. Jeg kan fortælle mange – og gode – historier om hønsenes evolutions- og kulturhistorie.

Vi har mange planer med Tokkeruplund og hønsene. I øjeblikket har vi en besætning på 120 høns, men i 2017 bliver den sandsynligvis på 240. Jeg sælger primært til private og fødevarefællesskaber og leverer til døren hver onsdag i udvalgte områder. Men det kan du læse mere om under ”Levering til døren”.