Tokkeruplund Farmstay er et moderne refugie, der tilbyder bæredygtige ferieophold i landlige omgivelser.

Tokkeruplund Farmhostel er et moderne refugium, der tilbyder ferieophold og kurser, hvor du kan komme i kontakt med naturen.
Det har til huse på et landsted fra 1880, der opstod som en del af landboreformerne. Stuehuset med tilhørende 13 tønder land er senere blevet udvidet i 1944 og 1985.

1949

Tokkeruplund har været familieejet indtil 2016, hvor Jørgen og Dorthe, købte stedet. Ud over Dorthe og Jørgen, så bor her også hunden, Ferdinand (som er en Löwschen) og en snes høns, ligesom vi dagligt får besøg af gårdkatte.

På et grønt ferieophold på Tokkeruplund finder på dyr og mennesker ro.

Stedet med ro til både mennesker og dyr

På Tokkeruplund Farmhostel kan både mennesker og dyr finde ro og lade op. Landstedet ligger tæt på skoven og er omgivet af marker, hvor vi primært dyrker økologisk slet til heste om vinteren.

På grunden har vi æble-, pære- og kirsebærtræer, bær- og nøddebuske, ligesom vi dyrker grøntsager og krydderurter til os selv og vores gæster.

Bæredygtighed og biodiversistet er i højsædet på refugiet i Faxe.

Bæredygtighed og biodiversitet

På Tokkeruplund Farmhostel har vi bæredygtighed og biodiversitet. Vi omlægger løbende fra konventionelt landbrug til mere naturlige dyrkningsmetoder, der fremmer biodiversitet. Vores ønske er at udvikle en fødevareproduktion i samklang med naturen.

Vi har en anlagt højbedshave med inspiration fra skovlandbrug. Her dyrker vi flerårige grøntsager og krydderurter, ligesom vi også har frugt, bær og nødder på stedet.

Et af vores næste projekter er at få bistader sat op til de vilde bier. Det giver bierne bedre livsbetingelser og tillader dem en naturlig livscyklus som f.eks. selv at lave tavler. Det betyder, at vi får en bedre bestøvning i frugt og grøntsagsrækkerne, ligesom vi håber, at vi kan høste honning en enkelt gang årligt.

Dorthe er din værtinde på refugiet, både for dig, der er på ferieophold og dig, der deltager i kurser, foredrag og workshops. Hun får hjælp af en håndfuld medarbejdere til at lave morgenmad og luge i bedene.