Musikhøns og solgule blommer

Det sker at folk trækker på smilebåndet, når jeg fortæller dem, at jeg spiller Mozart for mine høns. Men det giver god mening. Studier viser, at harmonisk musik virker beroligende ikke bare på mennesker, men også på dyr. Høns arbejder konstant på at opnå ro for at finde ud af, hvor de befinder sig i hakkeordenen og Mozart hjælper dem på vej. Rolige høns giver bedre dyrevelfærd og mindre sygdomme og bedre ægkvalitet .

Hønsene har altid plads nok ude og inde, skulle der opstå konflikter, er der mere end 400m2 hvor til de kan trække sig. Her kan de også udfolde deres naturlige adfærd ved at samles i mindre grupper og søge efter insekter og frø. Både inde og ude har de adgang til støvbad.

Jeg bruger ikke antibiotika eller anden form for medicin eller industrielle utøjsmidler. Min tilgang til velfærd og sundhed hos hønsene er plads, plads og atter plads. Og det virker 🙂

Og den solgule farve i blommen kommer ikke fra forder tilsat farvestof, men fra de mange timer de tilbringer de åbne græsningsarealer.

Velkommen til en naturlig smagsoplevelse.